eZverimex

Nákupní košík
je zatím prázdný

Gekon obrovský
Gekko gecko

Základní informace

Obecná charakteristika
Délka těla: 25-35cm. Výskyt: Severovýchodní Indie, Bangladéž, Barma, Thajsko, Vietnam, jižní Čína, Malajsie, Indonésie, Filipíny a východní indoaustralské souostroví.

Způsob života
Nachází se nejčastěji na skalách nebo na budovách a to dokonce i ve velkých asijských městech. Jeho původním domovem jsou deštné pralesy. Přes den spí gekon v puklinách nebo ve škvírách.

Rozmnožování
Pohlavně dospívají ve věku 18-24 měsíců. Samice klade obvykle do rozsedliny skály nebo do škvíry ve zdi 2 vejce. Inkubujeme je při denní teplotě 25-30°C, noční 20-22°C a vlhkosti vzduchu 60-70%. Mláďata se líhnou asi po 115 až 130 dnech. Potravu začnou přijímat po 2 až 3 dnech, chováme je odděleně.

Potrava
Živí se hmyzem, ale chytá i menší gekony, malé myši nebo ptačí holátka. Kromě toho loví i některé menší druhy hadů.


Skladem Cena
Mladí
Střední 550,- Kč
Velcí

Doporučené zboží

6 500,- Kč