eZverimex

Nákupní košík
je zatím prázdný

Želva ostruhatá
Geochelone sulcata CITES

Základní informace

Obecná charakteristika
Dorůstá velikosti až 80kg a může vážit i 100kg. Je rozšířena v oblasti sahelu. Dožívá se vysokého věku.

Způsob života
Obývá oblasti rovníkové Afriky (zejména savany a polopouště) a k tomuto životu je patřičně uzpůsobena. V zimním období snižuje svoji aktivitu.
Rozmnožování

Do velmi hlubokých hnízd klade přibližně 20 vajc z nichž se po 80-100 dnech líhnou mláďata.

Potrava
Traviny jako důležitý zdroj vlákniny, možno přikrmovat ovocem. Navzdory životu v poušti vyžaduje větší množství tekutin.


Skladem Cena
Mladí 3 200,- Kč
Střední 17 000,- Kč
Velcí 32 000,- Kč

Doporučené zboží